SOCIETATE DE CONSUM

aclepyo-consum

Suntem – fara doar si poate! – o SOCIETATE DE CONSUM. Adica, mai pe scurt, ne nastem ca sa (NE)… consumam. TOT ce ne cade in “mana” DEVORAM! Ca asa suntem invatati…!

De MICI ni se transmite mesajul: “Invata ca sa fii cineva!”… In loc sa ni se spuna: “ESTI CINEVA! Invata pentru tine.”

In COPILARIE “programarea” continua: “Invata, daca vrei sa ai bani!”… In loc sa ni se spuna: “JUCATI-VA! COPILARIA este cea mai de pret amintire!”

ADOLESCENTA vine si ea cu indemnuri “mobilizatoare”: “Trebuie sa iei BAC-ul! Maine, poimaine pleci la… munca!”… In loc sa ni se spuna: ” MERGI PE DRUMUL TAU!”

Iar la MATURITATE suntem deja CONSUMATI!… DE CE?… Nu stiu… Poate ca din cauza ca traim intr-o societate cu reguli vechi, care nu doreste sa facem alegerile noastre!

DECI, care este solutia? Este simplu: INTOARCEREA LA NATURA! Aici este secretul pe care FIECARE trebuie sa-l gaseasca pentru el insusi… Mai mult nu pot spune! Dar stiu ca DACA IUBIM SI RESPECTAM NATURA, fiecare dintre noi isi va gasi LOCUL si, in final, SUFLETUL… Acel suflet pe care SOCIETATEA in care traim il… macina, dar pe care NATURA il va duce mereu in ETERNITATE.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s